Tips

Tips - bästa koppen

BRYGGKAFFE
Köp gärna hela kaffebönor och mal själv. Viktigt att välja en keramisk kaffekvarn istället för en med knivar. Om metallknivarna i kvarnen blir för varma under malningen så påverkar det kaffet negativt.
Ta bara den mängd bönor du behöver och mal precis innan du brygger.
 Sen kan du njuta av en riktigt god kopp kaffe!

​Den rekommenderade doseringen är olika beroende på bönornas rostningsgrad, men bör vara mellan 65g upp till 80g max per liter.
Nedan rekommendation är baserat på mellanrostade kaffebönor.

TypVattenKaffe
EspressomaskinEn kopp (9cl)7 gram malet
FilterkaffeEn kopp (25cl) 22gram malet
PresskaffeEn kopp (25cl)22gram malet

VATTEN
För att kaffet ska smaka så gott som möjligt bör vattnet som du använder vid bryggningen också vara så rent som möjligt. Undvik hårt vatten eller vatten innehållandes klor, järn och kalk, använd istället källvatten eller vatten med låg mineralhalt. Om vattnet som används går genom ett vattenfilter, tänk på att rengöra filtret. Tänk också på att aldrig koka vattnet, temperaturen bör inte överstiga 92-96° C.